Szolgáltatások

Fogorvosi rendelő

2730 Albertirsa
Irsay Károly. u. 12.

telefon:
+ 36 (20) 938 1201
+ 36 (53) 342 169

adószám:
24593931-1-13

Rendelési idő

Hétfő: 8 - 13 óráig
Kedd:  8 - 13 óráig
Szerda:  8 - 13 óráig
Csütörtök:  8 - 13 óráig
Péntek:  8 - 13 óráig


Nagyobb térképre váltás

Fogfehérítés

Miért kell fehéríteni a fogakat?

Mert az elszineződött, sötét fog csúnya.  Hiába törődünk megjelenésünkkel, az elszíneződött fogak ápolatlanságot sugallnak.   Az ápolt,tiszta és nem utolsósorban világos fogak hozzátartoznak a vonzó megjelenéshez.

A fogszín egyénre jellemző, örökletes tulajdonság.   Közismert, hogy egyes ételek, italok a fogak elszíneződését okozhatja.  Ehhez vezethet egyes gyógyszerek szedése, bizonyos szájvizek rendszeres használata is. A gyökértöméssel ellátott fogak színe is megváltozik.

Minden fogelszíneződésen lehet szépíteni, de tudni kell, hogy minden ember fogszerkezete, fogszíne más és különbözőképen reagál a fogfehérítő kezelésre.  Ezért nem lehet biztos ígéretet tenni a fogak világosodásának mértékére.

Rendelőnkben otthoni, éjszakai fogfehérítő kezelést alkalmazunk. Viszonylag kis koncentrációjú (10-16%) karbamid preoxid tartalmú, amerikai anyagot használunk. Az ebben felszabaduló oxigén oxidálja a fogak keményállományában található pigmenteket.  Több évtizedes alkalmazás alapján biztosan állítható, hogy a fogakra nem gyakorol káros hatást az ejárás.

A fogfehérítés első lépése egy fogorvosi vizsgálat. Nem szabad elkezdeni a kezelést, amíg lyukas fogak vannak, gyulladt az íny.  Ugyanakkor a látható helyen lévő tömések cseréjét, az esetlegesen szükséges fogpótlásokat a fogfehérítő kezelés után célszerű elvégezni, mert ezek színét a fogfehérítő kezelés nem befolyásolja.

Második lépés a fogkőeltávolítás, homokfúvóval történő fogtisztítás, polírozás. A felületi elszíneződések már ekkor eltűnnek.

Harmadik lépés a fogsorokról lenyomatvétel. Ezeknek az alapján a fogtechnikai laboratóriumban pár nap alatt elkészítik a fogakra pontosan illeszkedő fólia síneket.                

Utolsó alkalommal bepróbáljuk a síneket, és elmagyarázzuk a kezelés módját.    Általában 1-2 hetes kezelés megfelelő eredményt ad.

Speciális eset egyes, gyökértömött, elszíneződött fogak kezelése, melyre szintén van lehetőség.

A fogfehérítő kezelés alatt és utáni napokban kerülni kell az elszínező ételek (citrusfélék, színes ételek), italok (vörösbor, tömény tea, kávé, kóla) fogyasztását.

                 Fogfehérítés előtt és fogfehérítés után

                   


A Bencsik fogászat, fogorvosi magánrendelő szerettel várja pácienseit. Általános fogászati kezeléseink mellett szájszebészeti és fogfehérítési kezeléseinkken túl fogékszerek felhelyezésével is állunk pácienseink rendelkezésére. Ha fogfájással küzd, vagy csak fehérebb mosolyra vágyi keresse fel fogászatunkat, mely Budapestől alig pár percre található Albertirsán.

fogfehérítés, gyökérkezelés, fogpótlás, fogászat, fogtömés, szájsebészet, fogékszer, fogorvosi rendelő, fogászat, magán fogorvos, fogászati kezelés