Szolgáltatások

Fogorvosi rendelő

2730 Albertirsa
Irsay Károly. u. 12.

telefon:
+ 36 (20) 938 1201
+ 36 (53) 342 169

adószám:
24593931-1-13

Rendelési idő

Hétfő: 8 - 13 óráig
Kedd:  8 - 13 óráig
Szerda:  8 - 13 óráig
Csütörtök:  8 - 13 óráig
Péntek:  8 - 13 óráig


Nagyobb térképre váltás

Kivehető fogpótlások

Kivehető fogpótlások (protézis, fogsor) általában akkor készülnek, amikor már nem lehet rögzített   (híd) pótlást csinálni.  Ez akkor fordul elő, ha nincs elég számú és allapotú saját fog.

A protézis lehet teljes ( amikor már nincs egy saját fog sem ), illetve részleges ( amikor még vannak saját fogak ).  Törekedni kell a saját fogak megtartására, mert még 1-2 fog is hatalmas segítség a fogsor rögzítésére és így viselhetőségére.  Ha  fogatlan állcsontra készül a (teljes) fogsor, rosszabbak a stabilitás feltételei.  Főleg a teljes alsó protézisek viseléséhez kell nagy akaraterő,türelem.  Erre a problémára megoldás az MDI implantációs rendszer, melynek lényege, hogy a (főleg alsó-) fogsor a csontba ültetett patentekhez rögzül.

TUDNIVALÓK A KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOKKAL KAPCSOLATBAN:

Az új protézisek átadása után jelentkezhetnek kisebb feltörések (fájdalmas sebek) az ínyen. Ha ilyet tapasztal, vissza kell jönni a rendelésre úgy, hogy a fogsor előzőleg legalább 1 napig szájba legyen. Így könnyen meg lehet találni a problémás részeket és megigazítani fogsort.

A KIVEHETŐ FOGSOROK TISZTÍTÁSA teljesen eltér a saját fogak ápolásától. Ez(eke)t naponta legalább egyszer (általában az esti mosakodáskor) ki kell venni a szájból és kb. 15 percre beáztatni egy fél pohár vízben feloldott MŰFOGSOR TISZTÍTÓ PEZSGŐTABLETTÁBAN. Ez fertőtleníti, tisztán tartja a fogsort, eltávolítja az esetleg alkalmazott műfogsor rögzítő pasztákat. Ez idő alatt megmoshatjuk saját fogainkat, szánkat. A fogpótlás(oka)t ezután visszatehetjük, jó, ha éjszaka is szájban van(nak). Ha MŰFOGSOR RÖGZÍTŐ KRÉMet használ, azt reggel érdemes alkalmazni. A fogsorok mechanikus tisztításához MŰFOGSOR TISZTÍTÓ KEFÉt lehet használni.  Ezek az eszközök bármely illatszerboltban vagy gyógyszertárban beszerezhetők. 

A kezdetben jól álló fogsorok -az állcsontok, íny természetes sorvadása miatt-, idővel "lazák", mozgósak lesznek. Ennek időpontját nehéz előre megjósolni, függ a foghúzások és fogsor készítés között eltelt időtől, de nagyban befolyásolják egyéni adottságok (hajlam) is. Ekkor  vagy alábélelni kell a fogsort, vagy újat készíteni.  

A kivehető fogpótlásokra 1 év garanciát biztosítunk.

                         Kivehető fogpótlás

 


A Bencsik fogászat, fogorvosi magánrendelő szerettel várja pácienseit. Általános fogászati kezeléseink mellett szájszebészeti és fogfehérítési kezeléseinkken túl fogékszerek felhelyezésével is állunk pácienseink rendelkezésére. Ha fogfájással küzd, vagy csak fehérebb mosolyra vágyi keresse fel fogászatunkat, mely Budapestől alig pár percre található Albertirsán.

fogfehérítés, gyökérkezelés, fogpótlás, fogászat, fogtömés, szájsebészet, fogékszer, fogorvosi rendelő, fogászat, magán fogorvos, fogászati kezelés