Szolgáltatások

Fogorvosi rendelő

2730 Albertirsa
Irsay Károly. u. 12.

telefon:
+ 36 (20) 938 1201
+ 36 (53) 342 169

adószám:
24593931-1-13

Rendelési idő

Hétfő: 8 - 13 óráig
Kedd:  8 - 13 óráig
Szerda:  8 - 13 óráig
Csütörtök:  8 - 13 óráig
Péntek:  8 - 13 óráig


Nagyobb térképre váltás

Rögzített fogpótlások

Rögzített fogpótlások ( korona, híd ) készítésének feltétele, hogy megfelelő számú, elhelyezkedésű és állapotú saját ( pillér-) fog legyen, amikre rögzíthetjük a pótlást.

Rendelőnkben készítünk:  műanyag ( csak ideiglenes ), fém-műanyag, porcelán és cirkónium anyagú koronákat, hidakat.      Ezek közül legújabb fajta a cirkónium-kerámia korona, melynek előnye, hogy a korona/híd váza is fehér anyagból van, így esztétikailag ez adja a legszebb eredményt. Fémallergia  esetén is készíthető. A "porcelán" (hivatalosan: fém-kerámia) korona/híd váza fémből (lehet Nikkel mentes, ill. nemesfém is) készül, erre kerül a kerámia (porcelán) leplezés. E módszerrel is szép és tartós fogpótlások készülnek. A fém-műanyag korona/híd előnye viszonylagos olcsósága.

A korona/híd készítésének ( vizsgálat, tervezés után ) első lépése az érintett fogak előkészítése ( lecsiszolása ). Ebben az ülésben általában a lenyomatokat is levesszük, melyeknek alapján a fogtechnikai laboratóriumban kb. 1 hét alatt elkészítik a fogpótlást.   Második alkalommal már csak a kész fogpótlást kell beragasztani.  Igény esetén a lecsiszolt fogakra ideiglenes pótlás kerülhet a végleges pótlás elkészültéig.         

A korrektül elkészített fogpótlás mind esztétikailag, mind a funkcionálisan helyreállítja a fogazat foghiány miatt megbomlott egységét, védi a saját fogakat.

Tudnivalók a rögzített fogpótlásokkal kapcsolatban:

-A lecsiszolt fogak -az elkészült pótlás beragasztásáig-, főleg hidegre érzékenyek lehetnek. Ez teljesen normális dolog. Ebben az időszakban kerülni kell a nagyon hideg ill. meleg dolgokat. Viszont nagyon fontos, hogy ekkor is -langyos vízzel, puha fogkefével- MOSSUK A FOGAKAT!

-Az elkészült pótlást is -a többi foghoz hasonlóan- mosni kell. A nem megfelelő fogmosás ínygyulladáshoz, a fogak meglazulásához,  a korona alatti fog(ak) romlásához, és a fogpótlás idő előtti elvesztéséhez vezethet. Külön odafigyelést ígényel a hid alatti rész (ahol a foghiány volt) tisztítása. Ehhez a fogkefét úgy kell tartani, hogy a sörtéje a száj felől kifelé álljon, és így kell megpróbálni a híd alatti rést kimosni. Hasznos segédeszköz ehhez az OralB SUPERFLOSS nevű fogselyme. Ezt át lehet fűzni a híd és az íny között és vízszintes huzogatással tökéletesen kitisztítható a fent említet rés. Nagyobb rés esetén segíthet a fogmosásban az ún. interdentális kefe. Ezek az eszközök illatszerboltokban ill. gyógyszertárakban kaphatók.

-A kész fogpótlással (és egyébként is) legalább évente egyszer meg kell jelenni ellenőrzésen.

Az általunk készített rögzített pótlásokra 2 év jótállást vállalunk.

 

Rögzített fogpótlás


A Bencsik fogászat, fogorvosi magánrendelő szerettel várja pácienseit. Általános fogászati kezeléseink mellett szájszebészeti és fogfehérítési kezeléseinkken túl fogékszerek felhelyezésével is állunk pácienseink rendelkezésére. Ha fogfájással küzd, vagy csak fehérebb mosolyra vágyi keresse fel fogászatunkat, mely Budapestől alig pár percre található Albertirsán.

fogfehérítés, gyökérkezelés, fogpótlás, fogászat, fogtömés, szájsebészet, fogékszer, fogorvosi rendelő, fogászat, magán fogorvos, fogászati kezelés